Årets campingpris till Sonjas Camping år 2011 Sonja Sturesson från Sonjas Camping fick ta emot campingpriset ”Mellan tummen och pekfingret” på årsstämman i Karlskrona. Sonja har arbetat inom campingbranschen i mer än 40 år och driver sedan länge Sonjas Camping i Löttorp på norra Öland. Det är underbart att få ge priset till en sådan eldsjäl som Sonja Sturesson. Hon har utvecklat Sonjas camping till en toppmodern anläggning och hennes personlighet präglar verkligen hela campingen, det kan både gäster och personal intyga. Sonja är en sann lokalpatriot och har också varit drivande i utvecklingen av campingbranschen på Öland, säger Eva Werkelin, ordförande SCR.

Juryns motivering till Årets campingpris 2011 ”Årets pristagare har alltid arbetat med camping. Pristagaren har utvecklat och byggt ut sin campingplats till en toppanläggning – den är en av Sveriges nio femstjärniga campingplatser år 2011. För dem som har besökt pristagarens anläggning ses hon i stort sett överallt – i receptionen, i städet, i vaktmästeriet, plockandes i butiken, serverandes i restaurangen eller körandes traktor. I henne andas en campingentreprenörs själ med mångkunnighet, flexibilitet och en god serviceanda. Pristagaren har i sitt arbete inom campingnäringen varit hängiven sin bygd och också haft ett regionalt engagemang i styrelsearbete. Årets pristagare har förutom camping visat stor hängivenhet åt öländsk hemslöjd.”

Årets företagare i Borgholms kommun 2013 har fingertoppskänsla mellan ”tummen och pekfingret”

Personen beskrivs som en eldsjäl och har arbetat inom campingbranschen i över 40 år och har under dessa år också varit drivande i utvecklingen av campingbranschen på Öland. Vår pristagare gör allt med en kraft och energi som är få förunnat och har utvecklat campingen till en toppmodern anläggning, utan att den för den skull förlorat sin själ. Personligheten präglar campingen och vår pristagare lovordas av såväl gäster som bybor för sin mångsidighet och sitt entreprenörskap.